Tegula Cultura op Twitter Tegula Cultura op Facebook

 

 

Matthäus Passion bij Tegula Cultura. 

 

Zaterdag 19 maart om 19.00 uur

Tegula Cultura is er in geslaagd om ook in 2016 een uitvoering van de Matthäus Passion op het programma te plaatsen. Het wordt opnieuw een zeer bijzondere uitvoering.

 

Philips Koor

Was er in 2015 een klein gelegenheidskoor van 16 zangers dat prachtig zong. In 2016 maakt het Philips' Philharmonisch Koor haar opwachting in Tegelen.

Het Philips’ Philharmonisch Koor (PPK) is een gemengd koor bestaande uit circa 70 goed geschoolde, enthousiaste zangers. Per jaar neemt het PPK in samenwerking met orkesten, dirigenten en vocale solisten deel aan 3-5 concerten of concertseries.

Het koor staat onder leiding van dirigent Béni Csillag. Repetitor is Mark van Platen (musicus/componist, winnaar Gouden Kalf 2004)

Traditioneel werkt het PPK al sinds 1948 mee aan de jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach.

 

Philips koor

 

Kamerorkest Alveare

Alveare werd opgericht als klein barokensemble en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig kamerorkest. De vaste bezetting bestaat uit een dertigtal musici (strijkers, blazers en klavecinist/organist), samengesteld uit amateur- en beroepsmusici uit de wijdere omgeving, de regio's Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Helmond. De opzet is een "kern-ensemble", waaraan zo nodig een of meerdere instrumentalisten worden toegevoegd, afhankelijk van de gewenste bezetting. Op dit "aan- en afvliegen" van de musici duidt de naam Alveare, wat in het Italiaans "bijenkorf" betekent.

Hoewel het repertoire over het algemeen genomen alle stijlperioden kan omvatten, ligt de nadruk op de muziek vanaf de Barok tot en met de Romantiek. Maar ook later gedateerde werken worden regelmatig uitgevoerd. Vaak werkt het orkest samen met (dikwijls jongere) solisten, die op die manier mogelijkheid geboden krijgen om podiumervaring met orkest op te doen. Dit kamerorkest wordt momenteel veelvuldig gevraagd te concerteren of koorbegeleidingen te doen.

 

alveare kamerorkest

 

Matthäus Passion van AA naar Maas

De Matthäus Passion in Tegelen maakt onderdeel uit van een driedaagse uitvoering: vrijdag 18 maart in Veghel, 19 maart in Tegelen en 20 maart in Cuijk. Aan deze cyclus is de naam MP van AA naar Maas gegeven. Meer informatie is te vinden op een speciale website: www.mp2016.nl

 

Informatie voor de concertgangers

De kerkdeuren openen om 18.00 uur. In de pauze wordt koffie of thee aangeboden. Op de kerkbanken liggen kussens.

 

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop voor de zeer aantrekkelijke prijs van € 27,50. Het drankje tijdens de pauze, een kussentje en een programmaboekje zijn in de prijs inbegrepen.

Bestel nu uw kaarten hier

 

 

 

 

 

 ook via voorverkoop:

The Read Shop
Centrumpassage Tegelen

Boekhandel Koops
Klaasstraat 17 Venlo

Slagerij Hoezen
Koninginneplein 1 Belfeld